Algemene voorwaarden van B&B Westdijk.

Wij heten u van harte welkom bij B&B Westdijk en verzoeken u zich op de hoogte te stellen van deze algemene voorwaarden.

Met het aangaan van een gemaakte reservering aanvaart u de algemene voorwaarden en worden deze van kracht.  

1.        B&B Westdijk

1.1       B&B Westdijk is beschreven op de volgende websites;
www.bbwestdijk.nl
www.facebook.nl/B&BWestdijk
www.bedandbreakfast.nl/B&BWestdijk

Deze websites zijn met de grootste zorg samengesteld, maar er kunnen verschillen zijn tussen de op de website gepresenteerde tekst en/of foto’s en de actuele situatie bij B&B Westdijk ten tijde van uw bezoek. Alle vermeldingen op onze websites worden geacht ten goede trouw te zijn verstrekt en geschieden steeds onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

B&B Westdijk is niet aan kennelijke fouten op haar websites gebonden. Er kunnen door de gasten geen rechten worden ontleend aan dergelijke verschillen.

1.2       De Kamer
De kamer is sfeervol ingericht naar luxe Scandinavische maatstaven en geschikt voor twee personen.  De woonkamer is voorzien van een kitchenette met koffie/thee faciliteiten, koelkast en een combi-oven. Een ontbijt/werk gelegenheid met uitzicht op het zwembad en weilanden. Daarnaast is er een heerlijk zitje waar u kunt genieten van een goede Netflix film. De B&B beschikt over een eigen badkamer met inloop douche, vaste wastafel met warm & koud stromend water, toilet en is inclusief gebruik van linnengoed. Het bed is afkomstig van de Emma collectie en beschikt over een stevig ademend matras.

1.3       Huisdieren kunt u helaas niet meenemen, dit in het kader van de hygiëne.

1.4.1    Aankomst en Vertrek
-Op de dag van aankomst kunt u vanaf 15.00 uur uw verblijf gebruiken.
-Op de dag van vertrek dient het verblijf om 10.00 uur vrij te zijn.
 
Alleen in overleg kan van bovengenoemde tijden afgeweken worden. Bij voortijdig vertrek vindt er geen restitutie plaats.
 
1.4.2    Ontbijt
-Doordeweeks wordt het ontbijt, in overleg, tussen 7.00 uur en 9.00 uur geserveerd.
-In het weekend wordt het ontbijt, in overleg, tussen 8.00 uur en 9.30 uur geserveerd.

Heeft u speciale wensen voor het ontbijt, glutenvrij, zoutarm, lactosevrije, vegetarisch etc., wilt u dit dan aangeven als u de reservering bij ons maakt.

1.4.3    Uw verblijf
-Geluidsoverlast buiten, met name tussen 22.00 en 8.00 uur, dient ten alle tijden te worden voorkomen. Bij niet naleving sommeren wij onze gasten naar binnen te gaan.
Geluidsoverlast binnen, dient te worden voorkomen, met name tussen 22.00 en 8.00 uur. Bij niet naleving bent u in overtreding en kunnen eigenaren u verzoeken uw verblijf te beëindigen.
-Het gebruik door derden van het verblijf is niet toegestaan.
-Bezoekers mogen niet zonder toestemming van de beheerder op visite komen en/of zonder bijbetaling overnachten in de Bed & Breakfast.
-Voertuigen kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaatsen op het eigen terrein van de B&B, er is voor u een parkeerplek gereserveerd. 
-Afval dient gescheiden in de (vuilnis)bakken te worden gedeponeerd.
-De aanwezigheid van verdachte personen onmiddellijk melden bij de eigenaar. Bij afwezigheid van eigenaar de politie.
-Het gebruik van het zwembad en hottub zijn enkel op gezette tijden. 
-Er zijn voorwaarden verbonden aan het gebruik van het zwembad. Deze kunt u nalezen bij “het zwembad art.9” 
-Roken in de B&B is niet toegestaan.

1.4.4       Sleutel B&B
-Als gast ontvangt u een sleutel van de B&B. Deze levert u weer in bij vertrek.
-Als gast bent u zelf verantwoordelijk voor het correct afsluiten van de toegangsdeur van de B&B.
-Verlies van de sleutel is voor kosten van contractant (€ 25,-) en zal bij uitchecken cash of via pinbetaling voldaan moeten worden.
 
1.4.5       De privéruimtes mogen niet betreden worden door gasten.

Het buitenterrein heeft ook afscheidingen van gemeenschappelijk en privégebruik, het wordt zeer op prijs gesteld de privéterrein niet te betreden.

1.4.6    De eigenaar kan gasten, bij overtreding van deze Algemene Voorwaarden en/of huisreglement en/of bij ongepast gedrag, met onmiddellijke ingang de toegang tot B&B Westdijk ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van verblijfskosten.

1.5       Auto
De auto kan worden geparkeerd op het eigen terrein, er is voor u een plek gereserveerd, parkeren geschiedt geheel op eigen risico. 
 
1.6       Fietsen
Fietsen kunt u huren via ons of rechtstreeks bij: www.georgetweewielers.nl
 
1.7       Sloepverhuur
Een sloep, met of zonder kaptein, voor op de Binnenmaas kunt u huren via ons of rechtstreeks bij www.recriatieoordbinnenmaas.nl
  

2.        Duurzaamheid

B&B Westdijk hecht erg veel waarde aan duurzaamheid. Zo hebben wij een zonnepanelenpark op de B&B liggen daarmee verwarmen wij uw douchewater met een boiler van 100ltr, uw zwembadwater wordt met een warmtepomp verwarmd, gebruiken wij een sanibroyeur voor het afvoeren voor het afvalwater en stoken wij uw hottub warm, met hout wat niet meer herbruikbaar is.  

3.         Prijzen

3.1.      De prijzen van onze kamer staat beschreven op onze website: www.bbwestdijk.nl

Prijzen zijn inclusief uitgebreid ontbijt, gebruik van handdoeken en beddengoed, water en elektriciteit, toeristenbelasting, BTW en eindschoonmaak.

3.2        De prijzen zijn exclusief kosten van een annulering- en/of reisverzekering en/of andere kosten.

3.3       Een eventuele annulering- en/of reisverzekering dient u zelf af te sluiten. 

Prijzen van B&B Westdijk zijn vrijblijvend en geschieden onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

4.         Reservering en betaling

4.1       Reserveren geschiedt via onze website www.bbwestdijk.nl. Hiervandaan wordt u doorgelinkt naar de reserveringspagina van www.bedandbreakfast.nl. U kunt ook per e-mail [email protected] of via telefoonnummer 06-10254106 om een reserveringsverzoek in te dienden.       

4.2       Na een gemaakte reservering ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk bericht met daarin de betreffende gegevens en of de gewenste kamer nog voor u beschikbaar is.

Bij reserveringen op korte termijn dient het bedrag bij aankomst via tikkie, overboeking of contant betaald te worden.

4.3       De hoofdgast dient 21 jaar of ouder te zijn en is verantwoordelijk voor zijn of haar mede gast en dient een vaste woon - of verblijfplaats te hebben.

5.        Annuleringsvoorwaarden

B&B Westdijk is een onderdeel van Westdijk V.O.F.,een klein bedrijf. Annuleringen op relatief korte termijn hebben een groot effect op de bezetting die wij jaarlijks proberen te realiseren, daar het absoluut niet vanzelfsprekend is dat wij een alternatieve bezetting voor de geannuleerde data kunnen realiseren. Om onze onderneming en inkomsten te beschermen, hebben we annuleringsvoorwaarden opgesteld.

5.1       Wanneer een definitieve reservering voor de Bed & Breakfast is gemaakt en bevestigd, geldt voor annulering van die reservering het navolgende:

-Gratis annuleren tot 7 dagen voor de incheckdatum
 
-Bij annulering of wijziging daarna of indien u niet komt opdagen (no-show) wordt minimaal 50% van het totale verblijf in rekening gebracht.

Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats, annuleringskosten bent u ook verschuldigd als u niet komt opdagen (No Show).

5.2       B&B Westdijk kan de reserveringsovereenkomst slechts opzeggen in de volgende gevallen: in geval van overmacht, natuurramp, buitengewone weersomstandigheden, brand, overlijden van de eigenaren of familie, ziekenhuisopname of onaangekondigde verkoop.

In één van deze gevallen zal de eigenaar de gast zo spoedig mogelijk een alternatief aanbod doen toekomen.

Is dit niet mogelijk of accepteert de gast het aangeboden alternatief niet, dan zal terugstorting van het volledige bedrag plaatsvinden.

Enige andere schade ten gevolge van de opzegging zal niet door de eigenaar worden vergoed.

6.        Klachten

6.1       Wij proberen uw verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Ondanks onze goede zorgen, is het toch mogelijk dat u een klacht of opmerking heeft. Om die naar behoren te kunnen oplossen vragen wij u om dit zo spoedig mogelijk aan ons kenbaar te maken ter plekke, via mail of telefonisch contact.

 7.        Aansprakelijkheid

7.1       B&B Westdijk kan niet aansprakelijk worden gehouden voor door de gast of derden ten gevolge van het verblijf in de betreffende kamer geleden schade, de gast vrijwaart B&B Westdijk tegen aanspraken dienaangaande.

B&B Westdijk is niet aansprakelijk voor storingen in en om de accommodatie zoals storingen en uitval van stroom, Wifi, watervoorzieningen en technische installaties als ook niet of ontijdig aangekondigde bouw en/of wegwerkzaamheden in de nabijheid van B&B Westdijk.

7.2       Door B&B Westdijk wordt geen aansprakelijkheid aanvaardt voor verlies, diefstal, schade of ongevallen, veroorzaakt aan personen en/of goederen tijdens of ten gevolge van het verblijf in de betreffende kamer van B&B Westdijk.

7.3       De hoofdgast genoemd in de reserveringsbevestiging is verantwoordelijk voor een ordelijke gang van zaken in en om de betreffende kamer. Er dient zorgvuldig met de spullen te worden omgegaan, de kamer dient dan ook netjes en fatsoenlijk te worden achtergelaten.
Dit geldt ook voor alle spullen om de B&B.

Breuk of beschadiging dient dan ook door de gast direct aan de eigenaar te worden gemeld.

Eventuele reparatie- en/of vervangingskosten dienen door de gast onmiddellijk aan de eigenaar op diens eerste verzoek te worden vergoed.

Mocht achteraf na het uitchecken toch blijken dat er spullen kapot zijn achtergelaten en dit is niet aan de eigenaar gemeld, dan volgt alsnog de rekening voor de gemaakte reparatie- en/of vervangingskosten.

8.        Veiligheid

8.1.      In verband met uw eigen veiligheid en dat van de B&B is het verboden om binnen in de kamer te roken of open vuur te gebruiken.

Het misbruik van brand/blusmiddelen dan wel het onklaar maken van de rookmelder is niet toegestaan.

8.2       Andere voorzieningen op het terrein dienen met zorg en overeenkomstig de bestemming te worden gebruikt door de gasten.

De veiligheid van eventueel een klein kind dient door de ouders of begeleiders gewaarborgd te zijn.

Denk hierbij dan aan de trampoline, huisdieren, sloten, zwembad/hottub, grasmaaier, omliggende autowegen, fietspaden etc.

8.3       Het is niet toegestaan de dieren op het erf zonder overleg te voeren.
 

9.        Het Zwembad 

 9.1       Toegang 

 • De toegang tot het zwembad is uitsluitend bedoeld voor gasten van B&B Westdijk
 • Kinderen onder de 16 jaar mogen het zwembad of de hottub alleen gebruiken onder toezicht van een volwassene.

 
9.2       Gebruik en Gedrag

 • Gasten dienen zich te houden aan de regels en voorschriften die zijn gepost in het handleidingboek welke in de B&B ligt. 
 • Het gebruik van badkleding is verplicht. 
 • Duiken en rennen rond het zwembad zijn niet toegestaan.
 • Het gebruik van glaswerk in de buurt van het zwembad is verboden.

 
9.3       Veiligheid en Gezondheid

 • Gasten die lijden aan besmettelijke ziekten, open wonden, infecties of soortgelijke aandoeningen mogen geen gebruik maken van het zwembad of de hottub.
 • Het gebruik van het zwembad en de hottub is op eigen risico. B&B Westdijk is niet aansprakelijk voor ongevallen, verwondingen of verlies van eigendommen.
 • Seksueel getinte gedragingen zijn ten strengste verboden in het zwembad of hottub.

 
9.4       Openingsuren

 • Het zwembad is geopend vanaf 9.00 uur tot 22.00 uur. 
 • Het zwembad is geopend van half mei tm half september. 
 • Buiten deze tijden is de toegang niet toegestaan.

 
9.5       Reserveringen en Beperkingen

 • Reserveringen voor het gebruik van de hottub is vereist, i.v.m. het vullen van vers water en de opstooktijd die ermee gepaard gaan om de beschikbaarheid te waarborgen.
 • Beperkingen kunnen van toepassing zijn, afhankelijk van onderhoud en/of schoonmaak werkzaamheden. 


10.      Veiligheidsregels t.b.v. zwembad

10.1        Toezicht

 • Kinderen onder de 16 jaar moeten te allen tijde worden begeleid door een volwassene in het zwembad.

10.2     EHBO-voorzieningen

 • Een EHBO-kit is beschikbaar in de buurt van het zwembad. Onderin het keukenkastje. In geval van een noodgeval, bel onmiddellijk de hulpdiensten.

10.3     Hygiëne

 • Gasten worden verzocht voorafgaand aan het gebruik van het zwembad te douchen.

10.4     Alcohol en Drugs

 • Het gebruik van alcohol en drugs in het zwembad is ten strengste verboden.

 

11.      Beveiligingscamera's & Privacy beleid

11.1     Persoonlijke informatie die wordt verstrekt tijdens het boekingsproces zal vertrouwelijk worden behandeld en zal alleen worden gebruikt voor het uitvoeren van de reservering.
11.2     Wij hechten veel waarde aan de veiligheid en het welzijn van onze gasten en medewerkers. Om deze reden maken wij gebruik van beveiligingscamera's rondom onze B&B. Deze camera's zijn geïnstalleerd met als doel de bescherming van personen en eigendommen, en het waarborgen van een veilige omgeving.
De camera's zijn strategisch geplaatst op openbare en toegankelijke ruimtes zoals
entree parkeerterrein en andere gemeenschappelijke ruimtes. De beelden worden
uitsluitend gebruikt voor beveiligingsdoeleinden en worden regelmatig
gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen.
Wij respecteren de privacy van onze gasten en garanderen dat de beelden strikt
vertrouwelijk worden behandeld. De beelden worden niet gedeeld met derden,
tenzij dit wettelijk vereist is voor veiligheids- of onderzoeksdoeleinden.
Door bij ons te verblijven, stemt u in met het gebruik van ons
beveiligingscamera-systeem. Mocht u vragen hebben over ons privacybeleid of het
gebruik van camera's, neem dan gerust contact met ons op.
Wij waarderen uw begrip en samenwerking bij het handhaven van een veilige omgeving
voor al onze gasten.

12.      Slotbepaling 

12.1     Voor zover in regels van internationaal privaatrecht niet anders bepaald, is op de onderhavige voorwaarden uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Niet Nederlandstalige gasten worden geacht akkoord te zijn met de algemene voorwaarden.

12.2     Alle geschillen voortvloeiende uit de gebruikersovereenkomst of deze voorwaarden zullen in eerste aanleg worden beslecht door de bevoegde rechter in Nederland, voor zover de regels van internationaal privaatrecht niet anders bepalen.

12.3.    Geen van de partijen kan haar rechten en verplichtingen aan derden overdragen voor zover in de onderhavige voorwaarden niets anders is bepaald.

12.4     Indien en voor zover enige bepaling in de gebruikersovereenkomst en de onderhavige voorwaarden nietig mocht blijken, blijven de overige voorwaarden in stand en wordt het nietige artikel aldus geacht te zijn geconverteerd dat het in overeenstemming met de kennelijke bedoelingen van partijen wordt gebracht.

Mochten er verder nog vragen of opmerkingen zijn dan horen wij dat graag!

Vriendelijke groet,

Arno & Nathalie Legerstee
 
B&B Westdijk
Westdijk 13
3271 LL Mijnsheerenland